Sunday, September 13, 2015

Final project

Ini projek gila!

Completed within 11 days start from scratch . 
Siang malam tak ada beza.
 I see no daylight. 
Tiap hari balik pukul 1, 2 pagi. 
Tapi projek siap. So berbaloi baloiii sangat. 



                                   

                                                        Team members. 2 kumbang 2 bunga.  
                               

                               

Tengah2 tu mr Chan. 24/7 ada dalam workshop tolong kami buat projek. 
Belakang tu akak team leader. Kerja dia membebel je. Membebel sebab 2 kumbang tu suka datang lewat. Mental layan budak laki kaki dota ni. hehhh

video





INTERNSHIP

Precious experience.

3 tahun belajar. 2 kali dekan. 1 kali 4 flat.
3 months intern. 10 modules. 1 industry visit.

Guess what. 3 tahun belajar rasa macam nothing. Kosong.
Tapi in 3 months i got more than i expected

Kami tak turun site so tak bolehlah nak selfie #internday1.
Kami tak ada meja dalam office.
Kami tak ada bos bagi kami kerja.

Tapi kami belajar module yang penting and up to date dalam industry.

Plus, every module we had different trainer. They are expertise in every module. Minimum 10 years in industry. Most trainer tu dah kaya raya. ada business sendiri tapi muda2 dulu cita2 nak jadi cikgu. So they volunteer to teach with low payment.

Hands on Hands on Hands on! and akan ada equipment yang currently used in industry. Dekat faculty belajar sensor 6 bulan, sebiji sensor pun tak nampak. Connect sensor pun tak tahu. 2 hari sensor module rasa macam dah master dah sensor ni. kacang putih.

Tapi... Paling risau. Bila tanya " How many ladies in your department sir?" Most of them cakap...
 NONE

So, kemanalah arah tuju hidup ni. Cuba jugak masuk dalam industry? Work days and nights? Ambik master? Jadi lecturer? I don't know.